Over ons


In oktober 1980 zijn een groep van 15 meiden begonnen met disco dansen zoals dat toen genoemd werd. Deze groep moest een naam hebben en dat werd "The Mountain Girls". Een carnavalsvereniging uit Alverna zocht nog een dansgarde en huurde ons in als dansmariekes, zo werden wij freelance garde maar bleven een showdansvereniging.

In het seizoen 1982/1983 zijn wij begonnen met de wedstrijdsport en in het seizoen 1983/1984 hebben wij ons voor het eerst gekwalificeerd voor de Europese kampioenschappen.

In 1985 zijn wij gestopt met de garde en hebben ons volledig toegelegd op het showdansen.
Toen kwamen er ook jongens bij en moest de naam veranderen, Mountain Girls en Boys vonden wij te lang en toen is het Mountain Dancers geworden. Na een aantal jaren is de toenmalige trainster gestopt en hebben een aantal leden het over genomen.

 

Vanaf dat jaar hebben we ieder jaar 1 of meerdere Nederlandse kampioenen gehad in verschillende categorie├źn en verschillende podium plaatsen op het EK. Onze eerste Europese titel kwam in 1996 met de junioren karakterdans de "Lion King".

 

Onze 2e titel volgt in 1998 met een hoofdklasse duo nl."the return of the living dead", en onze 3e titel was in 2003 met de hoofdklasse karakter "Aida". Na jaren trainen en leren en net tegen de top aanhangen begon het werk zijn vruchten af te werpen en in 1992 werden we voor het eerst Nederlands Kampioen en 2e bij het Europese kampioenschap.